Banery

  • Baner Szkolenia
  • Zapytaj o Fundusze- baner
  • Invest in Pomerania

spotkania z cyklu CIRCLE to INNOVATE

GASTRONOMIA bez MARTNOTRAWSTWA żywności - czy to możliwe i jak to zrobić? - bezpłatne spotkanie, 10 czerwca

Gastronomia, która w wielu przypadkach bazuje na bufetach, traci miliony złotych na nieprecyzyjnym planowaniu ilości serwowanego jedzenia, uważa ekspert, który poprowadzi kolejne spotkanie z cyklu Circle to Innovate. Czy dużo marnujemy? Ile to kosztuje? Czy można coś z tym zrobić?

Agencja Rozwoju Pomorza zaprasza na bezpłatne spotkanie z cyklu "Circle to Innovate" na temat jednego z ważniejszych problemów dotykających gastronomię - zarządzania i marnotrawstwa żywności. W wydarzeniu weźmie udział  ekspert z dziedziny zarządzania żywnością w firmie gastro, przedstawi różne aspekty zjawiska "food waste" oraz wskaże na możliwe rozwiązania.  „Gastronomia, która w wielu przypadkach bazuje na bufetach, traci miliony złotych na nieprecyzyjnym planowaniu ilości serwowanego jedzenia. Poziom strat na bufetach sięga nawet 50%. Średniej wielkości hotel może zaoszczędzić rocznie nawet 1,5 mln zł ograniczając nadprodukcję. – zwraca uwagę Tomasz Szuba, MBA – ekspert, który poprowadzi nasze kolejne spotkanie z cyklu Circle to Innovate. Czy dużo marnujemy? Ile to kosztuje? Czy można coś z tym zrobić?

Zapraszamy na sptokanie wszystkich zainteresowanych!

OGRANICZANIE MARNOTRAWSTWA ŻYWNOŚCI W GASTRONOMII: JAK TO ZROBIĆ?CIRTOINNO jak inspirujemy branżę turystyczną

Michał Kwas - Kierownik Projektu - CIRTOINNO - CIRCULAR ECONOMY TOOLS TO SUPPORT INNOVATION IN GREEN AND BLUE TOURISM SMEs

  • Nowe trendy w turystyce - Gospodarka Obiegu Zamkniętego (GOZ)
  • Oferta dla firm branży turystycznej w ramach projektu CIRTOINNO

‘Food waste’ w gastronomii – jak sobie radzimy z tym problemem?
Tomasz Szuba, MBA – ekspert w dziedzinie ograniczania marnotrawstwa żywności‘food waste’ w gastronomii. Stworzył innowacyjny system IT do pomiaru ilości, struktury, przyczyn i wartości nadmiaru jedzenia produkowanego w gastronomii.

  • Dlaczego marnotrawstwo żywności jest problemem?
  • Aspekty społeczne/etyczne/środowiskowe i finansowe Dlaczego wyrzucamy żywność w gastronomii?
  • Skala zjawiska: przykładowe wyniki w różnych rodzajach hoteli, firm cateringowych i placówkach edukacyjnych.
  • Opłacalność ograniczania ‘food waste’ – jak to zrobić?
  • Walka z marnotrawstwem jedzenia na poziomie administracyjnym (UE, ONZ i Polska).
  • Globalne trendy w gastronomii – w jakim kierunku idzie sektor gastro?
    Pytania i odpowiedzi/ podsumowanie spotkania

Więcej informacji oraz formularz zgłoszeniowy na stronie projektu: www.cirtoinno.eu

Wstecz