Pomorskie firmy na targach importowych w Chinach, 5-10 listopada 2018 r.

Aż 1000 m2 zajmuje powierzchnia wystawiennicza Polski na trwających właśnie pierwszych wielobranżowych targach towarów importowanych China International Import Expo w Szanghaju w dniach 5-10 listopada 2018 r. Składa się na nią 6 stoisk branżowych oraz stoisko narodowe z wydzieloną częścią dla województwa pomorskiego.

Na powierzchni wystawienniczej zorganizowanej przez Polską Agencję Inwestycji i Handlu nie zabrakło pomorskich małych i średnich firm:  ArtSzok, A2 Jewellery, Arsen Amber, Ekostrefa, Moka Design, Nava Ship Design, Silvam-Ex. Ich wyjazd dofinansowany został w ramach projektu Pomorski Broker Eksportowy. Przedsiębiorstwa reprezentują zróżnicowane branże. Oferują wyroby jubilerskie, ekskluzywne artykuły wyposażenia wnętrz, ekologiczne produkty biurowe i reklamowe, a także usługi projektowania statków.

- Dla Małych i Średnich Przedsiębiorstw, zwłaszcza tych, które zaczynają przygodę z rynkiem chińskim, to niebywałe doświadczenie. Podczas targów mogą poznać oczekiwania chińskiego rynku i kontrahentów. Mogą również przyjrzeć się firmom z całego świata, podejrzeć produkty i sposób ich przygotowania dla nabywców z Państwa Środka - mówi Katarzyna Matuszak, Dyrektor Działu Rozwoju Przedsiębiorczości Agencji Rozwoju Pomorza, która jest liderem projektu Pomorski Broker Eksportowy.

Polska może w Szanghaju pochwalić się największą przestrzenią wystawienniczą ze wszystkich krajów Unii Europejskiej. PAIH zaprosił aż 82 polskie firmy reprezentujące sektory o największym potencjale na podbój chińskiego rynku. Podczas wydarzenia zaplanowane są spotkania B2B z chińskimi firmami, agentami i dystrybutorami. Polskie stoisko narodowe wspiera również promocja w mediach chińskich.

W targach CIIE bierze udział 5,5 tys. agentów i dystrybutorów z terytorium całych Chin, poszukujących partnerów do współpracy biznesowej. Firmy z całego świata prezentują swoje produkty zarówno w ramach stoisk narodowych, jak i w pawilonach branżowych.

China International Import Expo, to pierwsze w Chinach targi artykułów importowanych. Mają na celu zwiększenie sprzedaży zagranicznych produktów na rynku chińskim. Wydarzenie organizowane jest z inicjatywy i pod patronatem Prezydenta Chin – Xi Jinpinga.

drukuj (Pomorskie firmy na targach importowych w Chinach, 5-10 listopada 2018 r.)

• data: 2018-11-09
  • Zdjecie z targów China International Import Expo w Szanghaju