Banery

Wyraź swoje zdanie o pracy ARP S.A. - wypełnij ankietę

«czerwiec 2017»
P W Ś C P S N
Brak wydarzeń w wybranym okresie
Wszystkie wydarzenia

Banery

1656 wejść
2017.06.22 12:18

Data

22.06.2017

Zmiana wielkości czcionki

Baner

Norweski inwestor z branży przetwórstwa rybnego otwiera centrum wsparcia biznesowego w Gdańsku

2017.06.20
Marine Harvest ASA, największy na świecie producent łososia atlantyckiego i wiodący dostawca produktów z ryb i owoców morza, otwiera w Gdańsku centrum wsparcia biznesowego. Norweski inwestor planuje zatrudnić 100 osób.

Swarovski otworzył globalne centrum usług w Gdańsku

Swarovski otworzył globalne centrum usług w Gdańsku. Od 1895 roku firma jest czołowym producentem szlifowanego kryształu na świecie. Wyroby tej marki nadają blasku całej gamie produktów: od biżuterii, dodatków odzieżowych i zegarków, po kreacje haute couture czy nowoczesne artykuły oświetleniowe. Swarovski otworzył właśnie nową siedzibę w Gdańsku. To tu w ciągu najbliższych kilku lat powstanie globalne centrum usług Swarovskiego.

Kilkaset nowych miejsc pracy na Pomorzu dzięki rozwojowi branży elektronicznej

W ostatnich latach Polska i Pomorze stały się ważnym producentem elektroniki w Europie. W samym województwie pomorskim w sektorze elektronicznym obecnie zatrudnienie znajduje 17 000 osób, a jak zapowiada Anna Rajzer, Project Manager z Invest in Pomerania, liczba ta niedługo wzrośnie do blisko 20 000.

Kolejne 200 osób znajdzie zatrudnienie w LACROIX Electronics w Kwidzynie

Kolejne 200 osób znajdzie zatrudnienie w LACROIX Electronics w Kwidzynie.

Pomorskie Firmy na Targach Hannover Messe 2017

Rozpoczęły się największe na świecie Międzynarodowe Targi Technologii, Innowacji  i Automatyki w  Przemyśle - Hannover Messe  2017. Jedenaście pomorskich firm zaprezentuje swoją ofertę na stoisku Województwa Pomorskiego zorganizowanego w ramach Stoiska  Narodowego Polski.

Ponad 78 mln złotych dofinansowania na badania i rozwój na Pomorzu - wybrano projekty złożone w konkursie w Poddziałaniu 1.1.1 RPO WP

Pomorskie firmy i jednostki naukowe otrzymały dotacje unijne na realizację projektów o charakterze badawczo - rozwojowym w ramach POddziałania 1.1.1 "Eskpansja przez innowacje - wsparcie dotacyjne". Dofinansowanie w wysokości ponad 78 mln złotych otrzymało 30 projektów o łącznej wartości prawie 130 mln złotych.

Spektakularny sukces Trójmiasta na Gali CEE Awards 2017

2017.02.03
Tytuł najbardziej dynamicznie rozwijającego się miasta dla Aglomeracji Trójmiejskiej a dla Gdańska główną nagrodę za inicjatywę roku w sektorze publicznym przyznało międzynarodowe jury CEE Shared Services and Outsourcing Awards 2017. Uhonorowano również trójmiejskie firmy z sektora Business Services. Łącznie pięć nagród odebrała reprezentacja  Województwa Pomorskiego podczas uroczystej Gali, 2 lutego 2017 roku w Warszawie.

Swarovski otwiera globalne centrum usług w Gdańsku

2017.02.02
Swarovski – od 1895 roku czołowy producent szlifowanego kryształu na świecie, którego wyroby nie tylko dodają blasku i prestiżu biżuterii, zegarkom oraz akcesoriom odzieżowym, ale także błyszczą na pokazach haute couture i jako elementy nowoczesnych artykułów oświetleniowych – otwiera w tym roku nową siedzibę w Gdańsku. To tu w ciągu najbliższych kilku lat, w zgodzie z wartościami firmy, powstanie globalne centrum usług Swarovskiego.

Wspierane

wspieranePublikacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej